Yunus Akgün: Gruptan çıkacağımıza inanıyoruz

İHA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu ikinci maçında A Milli Futbol Takımı, Dortmund’da oynanan müsabakada Portekiz’e 3-0 mağlup oldu.

Ay-yıldızlı futbolcu Yunus Akgün, mücadelenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Kazandığımız takdirde gruptan çıkacağız zaten”

Yunus, sözlerine şöyle başladı:

“Bazen istediklerimizi yapamıyoruz”

Yunus, Portekiz

Analizlerimizi yapmıştık ve çok iyi çalışmıştık, çok hırslıydık. Bazen istediklerimizi yapamıyoruz. Ama bu turnuva, Çekya maçına hazırlanacağız. Tabii ki de o da kolay olmayacak. Biz iyi bir takımız. Söylemek istediğim bir şey de var; taraftarlarımız desteğini bizden esirgemesinler. Çünkü daha hiçbir şey bitmedi. Her şey bizim elimizde. İnşallah o maçı kazanıp gruptan çıkacağız.

“Hakemi de yeneceğiz böyle maçlarda”

Müsabakanın hakemi Felix Zwayer’in performansını da değerlendiren kırmızı-beyazlı oyuncu, şu şekilde konuştu:

Bahane yapmak istemiyorum ama her ortada kalan pozisyonda her zaman karşıya verdi. Çok net pozisyonlarda aldığımız topları karşı tarafa verdi. Açıkçası bizi düşürdü bazı pozisyonlarda. Yapacak bir şey yok. Hakemi de yeneceğiz böyle maçlarda. Çok fazla bir şey demek istemiyorum hakem konusunda.

“Önümüzdeki maçı kazandığımız takdirde bitireceğiz”

Samet Akaydin’in kendi kalesine attığı golden sonra takım olarak morallerinin düştüğünü belirten Yunus Akgün, şöyle devam etti:

Açıkçası iyi başladık. Pozisyonlara da girdik. 1-2 tane pozisyonlarımız vardı. O pozisyonları atsaydık farklı bir maç olabilirdi. Portekiz iyi bir takım. Yakaladıklarında cezalandırabiliyor. Şanssız goller de yedik. İkinci gol de biraz bizi düşürdü. Dediğim gibi sorun yok. Önümüzdeki maçı kazandığımız takdirde bitireceğiz.

“Ben her zaman elimden geleni yapıyorum”

‘Kendi performansını nasıl değerlendirirsin’ sorusunda 23 yaşındaki futbolcu, şu cevabı verdi:

Burası milli takım. Ben her zaman elimden geleni yapıyorum. Kim oynarsa oynasın elinden geleni yapıyor. Herkes birbirine destek çıkıyor. Tabii ki daha iyi olacağız.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx