Premier Lig’de Şampiyon Belli Oldu

Maç, Manchester City’nin ev sahibi olduğu Etihad Stadı’nda oynandı ve City, Phil Foden’ın 2 ve 18. dakikalarda, Rodri’nin ise 59. dakikada attığı gollerle galip geldi. West Ham United’ın tek golü ise 42. dakikada Muhammed Kudüs’ten geldi.

Bu zaferle birlikte Manchester City, puanını 91’e çıkararak Premier Lig’de üst üste dördüncü, toplamda ise onuncu şampiyonluğunu elde etti. İspanyol teknik direktör Josep Guardiola yönetimindeki takım, son 7 sezonda 6. kez şampiyon olarak İngiltere’nin en üst düzey futbol liginde art arda dört kez şampiyonluk yaşayan ilk takım oldu.

Aynı gün Arsenal, sahasında Everton’ı 2-1 mağlup etti. Takehiro Tomiyasu’nun 43. ve Kai Havertz’in 89. dakikada attığı gollerle galibiyete ulaşan Arsenal, şampiyonluk umutlarını son haftaya taşımıştı. Ancak Manchester City’nin puan kaybetmemesiyle Arsenal, şampiyonluğun bir adım uzağında kaldı. Everton’ın golü ise 40. dakikada Idrissa Gueye’den geldi.

Bu sonuçlarla birlikte Manchester City, Premier Lig’in 2023-2024 sezonunu şampiyon olarak tamamladı, Arsenal ise güçlü performansına rağmen ikinci sırada kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx