Oppo Reno 12 serisi şaşırtıyor

Oppo nihayet Reno 12 serisi akıllı telefonlarını, Çin’deki tanıtımından yaklaşık bir ay sonra, küresel pazarda da tanıttı. Reno 12 serisi ile Oppo, cihazın tasarımına özel bir önem verirken, birçok yapay zeka destekli özelliği de sunuyor. İşte cihazın özellikleri, fiyatlandırması ve daha fazlası hakkında tüm detaylar.

Reno 12 Pro, özellikle Nebula Silver renk seçeneğiyle dikkat çekiyor. Bu model, sıvı metalin akışkanlığını andıran dalgalı bir tasarıma sahip. Space Brown ve Sunset Gold renk seçenekleri ise mat ve parlak bölümlerle ayrılarak farklı bir estetik sunuyor. Nebula Silver modeli 7.45 mm kalınlığında ve 181 gram ağırlığındayken, diğer iki renk seçeneği 7.40 mm kalınlığında ve 180 gram ağırlığında.

Cihazın ön kısmında, 6.7 inç OLED FHD+ (2412 x 1080 piksel) kavisli Infinite View ekran bulunuyor. Bu ekran, kavisli ve düz ekranların birleşimi ile %93.5 ekran-gövde oranı sağlıyor. 120Hz yenileme hızı, 1200 nits’e kadar parlaklık, HDR10+ desteği ve ekran içi parmak izi tarayıcısı gibi özelliklerle donatılmış durumda. Ekran, Corning Gorilla Glass Victus 2 ile korunuyor.

Reno 12 Pro’nun içinde MediaTek Dimensity 7300- Energy 4nm işlemci ve Mali-G615 MC2 GPU yer alıyor. Cihaz, 12 GB’a kadar LPDDR4X RAM ve 512 GB UFS 3.1 depolama ile geliyor. Ayrıca, 1TB’a kadar bellek genişletmeyi destekleyen bir microSD kart yuvası da mevcut.

Kamera özellikleri arasında 50MP ana kamera, 8MP ultra geniş açılı kamera ve 50MP 2x telefoto kamera bulunuyor. Ana kamera, 1/1.95 inç Sony LYT-600 sensör, f/1.8 diyafram ve optik görüntü sabitleme özelliklerine sahip. Ön kamerada ise 50MP Samsung JN5 sensör bulunuyor.

Oppo, bu modelde birçok yapay zeka destekli özellik sunuyor. AI Eraser 2.0, fotoğraflardan istenmeyen nesneleri sorunsuzca kaldırırken, AI Clear Face grup çekimlerinde HD netlik ve daha az distorsiyon sağlıyor. AI Best Face, grup fotoğraflarında kapalı gözleri otomatik olarak düzeltirken, AI Smart Image Matting 2.0 hızlı kesme ve yaratıcı öğeler eklemeyi mümkün kılıyor. AI Studio, kullanıcıların arka plan eklemelerini, saç stillerini değiştirmelerini ve tek bir fotoğraftan etkileyici grup çekimleri oluşturmasını sağlıyor.

Reno 12 Pro, 5000mAh batarya ve 80W SuperVOOC hızlı şarj ile destekleniyor. Ek özellikler arasında kızılötesi sensör, stereo hoparlörler ve IP65 toz ve suya dayanıklılık bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx