Müzisyen Fahir Atakoğlu’nun hayatını anlatan belgesel AKM’de izleyicilerle buluştu

Dünyaca ünlü müzisyen Fahir Atakoğlu’nun İstanbul’da başlayıp, notaların izinde ABD’ye kadar uzanan müzikal yolculuğu “Müzik: Fahir Atakoğlu” başlıklı belgeselle ilk kez kayıtlara geçti.

Belgeselin galası, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ile Anadolu Ajansı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Karagöz’ün yanı sıra sanat dünyasından Hülya Koçyiğit, Fadik Atasoy, Emel Göksu, Sema Keçik ve Toprak Sergen’in arasında olduğu birçok isim katıldı.

Fahir Atakoğlu, programın açılışında yaptığı konuşmada Bolu Kartalkaya’daki otel yangınında hayatını kaybedenlere rahmet diledi.

Belgeselin kendisi için sürpriz olduğunu dile getiren Atakoğlu, dedi.

“BELGESELDE BERABER ÇALIŞTIĞIM İNSANLARIN DA BENİ ANLATIMI VAR”

Açıklamada bulunan Atakoğlu, belgeselde en zor şeyin kendini anlatmak olduğunu söyleyerek, şunları kaydetti:

Usta müzisyen, hayatında Cemal Reşit Rey’in çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Bugün 62 yaşındayım. Lise 1’deyken Türkiye İş Bankası gelmişti. Bir belgesel çekiyordu o zaman ve beni de çekmişlerdi. O filmi de bulduk, orada Cemal Reşit Rey’le çalışıyoruz falan. Beni çok duygulandırdı.” diye konuştu.

Belgelinin yapılmasından dolayı onur ve gurur duyduğunu da ifade eden Fahir Atakoğlu, izleyicilerin belgeselden kendi hayatlarına dair bir şeyler çıkarabilmesini temenni ettiğini belirtti.

“ÇOK KEYİFLİ BİR ESER ORTAYA ÇIKTI”

Belgeselin yapımcısı Vildan Mumcu Özol, Atakoğlu’nun Türkiye’de yetişmiş, dünyaya açılan çok değerli bir sanatçı olduğuna dikkati çekerek, “Uzun süredir bu belgeseli çekmeyi arzu ediyorduk ve geçtiğimiz yaz bir araya gelme fırsatımız oldu. Müthiş bir ekiple ve Atakoğlu’nun tüm samimiyetiyle çok keyifli bir eser ortaya çıktı. Çok keyifli bir süreçti bizim için. Çünkü Atakoğlu’nun müziğini duyguyla bize nasıl aktardığına yakından şahitlik ettik. O anlar paha biçilmezdi gerçekten. Umuyorum izleyici de keyifle izler ve ilham alır.” dedi.

Belgeselin yönetmeni Batuhan Tunçer ise Atakoğlu’nun hayatını belgesel yapmanın zor bir iş olduğuna işaret ederek, şunları anlattı:

“Çalışması çok keyifli, çok rahattı. Ama aynı zamanda da hikayesi herkese dokunduğu için çok fazla yere doğru gidiyor. Yani bir yerde bir hikayesi var ve o hikayeye dokunduğunuzda oradan önemli başka bir hikaye çıkıyor. Dolayısıyla karşınızda aslında çok büyük bir hayat hikayesi çıkıyor. Yani tek bir taraftan baktığınız bir hayat hikayesi değil bu. Atakoğlu, hep izlediğimiz belgesellerin, hayatımıza giren önemli sanatçıların müziklerinin bestecisi, aynı zamanda filmlerin bestecisi. Dolayısıyla kendi belgeselinin içinde o müziklerle var olması da aslında çok önemliydi hikaye açısından.”

Çekimlerin yaklaşık 3 ay sürdüğünü aktaran Tunçer, “Post prodüksiyon süresi biraz daha uzun sürdü. Çünkü çok değerli bir arşiv var. O arşivi iyice açtık. Fahir Hoca, her zaman ‘Müzikte hep aradığım şey duygu. Ben duygu çıkarmak istiyorum’ diyor. Aslında bizim de aradığımız şey oydu. Fahir Hoca’nın hikayesindeki duyguyu çıkarmaktı. Sanırım onu biraz başardık. Keyifli bir hikaye oldu.” değerlendirmesini yaptı.

Belgesel gösterimi öncesinde Fahir Atakoğlu ve orkestrası, 15 Temmuz anısına düzenlenen bestelerin de yer aldığı bazı eserlerden oluşan bir performans sergiledi.

Azade Aslan Kalaycı’nın senaryo tasarım ve editörlüğünü üstlendiği “Müzik: Fahir Atakoğlu” belgeseli, Atakoğlu’nun kendini ve sanatını inşa etme sürecini izleyiciye aktarıyor.

Cemal Reşit Rey’in son öğrencilerinden biri olma fırsatını yakalayan, 1980 darbesi öncesinde özgürce müzik yapmak için İngiltere’de yüksek öğrenime başlayan, Türkiye’ye döndükten sonra MFÖ’den Sezen Aksu’ya önemli isimlerle çalışan Fahir Atakoğlu’nun belgeselinin yapımcılığını Vildan Mumcu Özol’un yanı sıra ayrıca Gökhan Mumcu üstleniyor.

Görüntü yönetmenliğini Aydın Kapancık’ın yaptığı belgeselin müziklerine Fahir Atakoğlu’na imza attı.

Related Posts

İstanbul’da toplu taşımaya zam gelecek mi, akbil ücretleri artacak mı? UKOME toplantısından karar!

İstanbul’da milyonlarca vatandaşın günlük hayatını doğrudan etkileyen toplu taşıma ücretlerine zam konusu, bir kez daha gündemin zirvesine yerleşti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), artan akaryakıt maliyetleri ve işletme giderlerini gerekçe göstererek toplu taşıma ücretlerine yüzde 21,29 oranında zam teklif etti. 26 Haziran 2025 tarihli Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında zam teklifi ile ilgili oylama yapıldı Peki, İstanbul’da toplu taşımaya zam gelecek mi? Akbil ücretleri artacak mı?

LGS cevap anahtarı yayımlandı mı? 2025 LGS sınav soruları ve cevapları nereden öğrenilir?

LGS cevap anahtarı ve soruları için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8’inci sınıfta eğitim gören 1 milyondan fazla öğrenciye yönelik yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın iki oturumu da sona erdi. LGS cevap anahtarı yayımlandı mı? 2025 LGS sınav soruları ve cevapları nereden öğrenilir?

HAC DÖNÜŞ TARİHLERİ 2025 || Hac dönüşleri başladı mı? 2025 Hac kafileleri ne zaman dönecek?

Hac dönüş tarihleri 2025, kutsal topraklardaki ibadetlerin tamamlanmasının ardından merak ediliyor. Arafat ve Müzdelife’de Kurban Bayramı arifesinde vakfe görevlerini yapan ve daha sonra Cemerat’a geçerek “büyük şeytan” olarak ifade edilen “Akabe cemresi”ne 7 taş atan Müslümanlar, daha sonra Kabe’de ziyaret tavafı ve sa’yi gerçekleştirdi. Kurbanları kesilip, tıraş olduktan sonra ihramdan çıkarak hacı olan Müslümanlar, bayramın ikinci ve üçüncü gününde de şeytan taşladı. Hac ibadetinin tamamlanmasının ardından dönüş takvimi araştırılıyor. Peki Hac dönüşleri başladı mı? 2025 Hac kafileleri ne zaman dönecek? İşte ayrıntılar…

Gazi Üniversitesi 2025 İSG sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Gazi Üniversitesi İSG sonuçları açıklanma tarihi belli oldu!

Gazi Üniversitesi tarafından 17 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Sınavı, işyeri hekimliği, iş güvenliği uzmanlığı ve diğer sağlık personeli sertifikası almak isteyen binlerce adayın kariyer yolculuğunda kritik bir basamak olarak dikkat çekiyor. Türkiye genelinde 11 farklı şehirde gerçekleştirilen sınavın ardından, adaylar sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. Peki, Gazi Üniversitesi 2025 İSG sınav sonuçları açıklandı mı? Gazi Üniversitesi 2025 İSG sonuçları ne zaman açıklanacak?

E OKUL GİRİŞ EKRANI (MEB.GOV.TR) || E- okul ne zaman kapanıyor 2025, devamsızlık girişi kapandı mı? E-okul karne notları, Takdir Teşekkür Belgesi nasıl öğrenilir?

MEB e-okul vbs giriş ekranı öğrenci ve veliler tarafından okulun kapanmasına sayılı zaman kala takip ediliyor. İkinci dönem, 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler ve veliler için en merak edilen konuların başında e-Okul giriş kapanma tarihini araştırıyor. Öğrenciler ve veliler, karnelerini almadan önce not durumlarını e okul giriş ekranı üzerinden kontrol edebilirler. Karnelerin verilmesine kısa süre kala sistemde yoğunluktan dolayı zaman zaman aksaklıklar yaşanabiliyor. Peki, e okul ne zaman kapanıyor 2025, kapandı mı? Karne notları, devamsızlık, Takdir Teşekkür Belgesi nasıl öğrenilir?İşte e okul vbs giriş ekranı…

MUHARREM AYI BAŞLANGICI 2025 DİYANET TAKVİMİ || Geri sayım başladı! Muharrem ayı ne zaman başlayacak, Aşure günü ne zaman?

Kurban Bayramının gelişi (Zilhicce Ayı 10 – 11 – 12 – 13) ile birlikte Muharrem Ayı’nın başlangıcına bir aydan kısa süresi kalmasıyla birlikte gözler Muharrem Ayı ve Aşure Günü tarihine çevrildi. Bu bağlamda inananlar “Aşure Günü 2025 ne zaman, hangi tarihe denk geliyor?” sorusunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki Aşure Günü Muharrem Ayı’nın 10. günü olarak kabul ediliyor. Miladi ve Hicri Takvim arasındaki zaman farkı nedeniyle Aşure Günü tarihi her yıl değişik tarihlere denk geliyor.  Peki, Aşure Günü ne zaman? 2025 yılı Muharrem Ayı ne zaman başlayacak? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…