Kayseri Ticaret Borsası’ndan Çevresel Sürdürülebilirlik Adımı

Kayseri Ticaret Borsası, Kurumsal Karbon ve Su Ayak İzi Hesaplaması Yaptı

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasının gerçekleştirildiğini belirtti. Bağlamış, “Türkiye’deki oda ve borsalar arasında bu çalışmayı yapan ilk kurum olan Kayseri Ticaret Borsası’dır” dedi.

Yeşil Dönüşüm ve Ticaretin Geleceği

21. yüzyıl, dijital ve yeşil dönüşümü küresel gündemin merkezine taşıdı. Dünya genelinde iklim değişikliği ile mücadele politikaları hız kazanırken, iklim değişikliğinin ticaret politikalarıyla bağlantısı güçleniyor. AB’nin Yeşil Mutabakatı ile tüm politikalarını yeşil dönüşüm temelinde şekillendirdiği bu süreçte, Türkiye’nin ticaretinin önemli bir kısmını AB ile gerçekleştirdiği düşünüldüğünde, AB’nin atacağı adımların yakından takip edilmesi uluslararası rekabetçiliğin korunması için önem taşıyor. Kayseri Ticaret Borsası, bu süreci yakından takip ederek üyelerini bilgilendirme ve Yeşil Mutabakat sürecine uyum sağlama konusunda aktif rol oynuyor.

Kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplamasına katılan üyelere teşekkürlerini ileten Başkan Bağlamış, “Oran Kalkınma Ajansı teknik destek projesi ile tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyoruz. Küresel iklim değişikliği ve çevresel sorumluluklar, artık her sektörde sürdürülebilirliğin önemini ortaya koyuyor. Bu projeyle, üyelerimizin çevreye duyarlılığını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyum sürecinde önemli bir adım atıyoruz” şeklinde konuştu.

Bağlamış, “Sürdürülebilirlik politikalarını güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Çevresel etkilerimizi azaltarak doğal kaynakların verimli kullanımını sağlayacak ve uluslararası pazarda rekabetçi hale geleceğiz” dedi.

Başkan Bağlamış, “Kayseri Ticaret Borsası’nın çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamak amacıyla kurumsal karbon ve su ayak izi hesaplaması yaptığını vurgulayarak, “Bu çalışma ile sera gazı emisyonları ve su tüketimi detaylı şekilde analiz edilerek çevresel etkilerin azaltılmasına katkı sağlandı” ifadelerini kullandı. Hesaplama sonuçları bağımsız ve akredite bir kuruluş tarafından doğrulandı.

Related Posts

‘Krediyi Ziraat’ten değil Ziraat Katılım’dan aldım’

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şirketine 265 milyon lira kredi aldığını doğruladı. “Ancak yöneticisi olduğum Ziraat’tan değil, Ziraat Katılım’dan aldım. Raporda ‘sehven’ yazılmış” dedi.

Altında yükseliş sürüyor: Piyasalarda Trump etkisi!

11 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 11 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları…

Emekli Olup Çalışırsam Maaşım Kesilir Mi?

Merhaba Kıymetli okuyucularım, sizlerde soru ve görüşlerinizi [email protected] e-posta adresime iletebilirsiniz. Türkiye’de emekli olmak mesele, ama olduktan sonra da geçinebilmek başlı başına başka bir mücadele. Birçoğumuz yıllarca çalışıp …

Sanayi üretim endeksi mayısta arttı

Sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 3,1, yıllık bazda yüzde 4,9 artış gösterdi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.