EMEP İstanbul İl Başkanı Barbaros tahliye edildi

EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros: “Tahliyemi ve Beraatimi Talep Ediyorum”

Sema Barbaros duruşmada yaptığı savunmada, 10 yıldır aynı mahallede ve 8 yıldır aynı evde yaşadığını belirtti. Barbaros, 8 yaşında bir kızı olduğunu ve eşinin Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Başkanı olduğunu açıkladı. Ayrıca 7 yıldır EMEP İstanbul İl Başkanlığı yaptığını vurgulayan Barbaros, 3.5 aydır silahlı terör örgütü suçlamasıyla cezaevinde bulunduğunu ve ortada herhangi bir delil olmadığını ifade etti.

Barbaros, gözaltı sürecinde ailesinin ve çocuğunun da mağdur edildiğini belirterek, özel harekat polislerinin ev baskını sırasında kendilerini tehdit ettiğini aktardı.

Savcı da Tahliye İstedi

Duruşmada mütalaasını sunan savcı, Barbaros’un tahliyesini talep etti. Mevcut delillerin tutukluluğu gerektirecek nitelikte olmadığını belirten savcı, tahliye kararı verilmesi gerektiğini savundu.

Avukatlar: “Somut Delil Yok, Suç Şahsileştirilmedi”

Barbaros’un avukatları da dosyada somut delil bulunmadığını belirtti. Avukat Nazlıcan Çelik, Şişli’de düzenlenen HDK kongresinin suç delili gibi gösterildiğini belirterek, “Açık ve yasal bir kongrenin görüntülerinden şahıs tespiti yapılmış, ancak bu işlem soruşturma aşamasında bile doğru dürüst yapılmamış,” dedi.

Avukat Elif Ergin ise Barbaros’un sadece Emek Partisi’ne bağlı hareket ettiğini, başka bir yapıdan talimat almasının mümkün olmadığını belirtti. “Burada yargılanan aslında örgütlenme özgürlüğüdür,” diye konuştu.

Avukat Mustafa Söğütlü de dosyada “HDK ve PKK tüzükleri benziyor” gerekçesiyle bir suç isnadı yapıldığını belirterek, “Bu düz mantık delillendirilmemiş bir iddiadır. Beraat talep ediyoruz,” açıklamasını yaptı.

Mahkeme Tahliyeye Karar Verdi

Mahkeme heyeti, yapılan savunmalar ve mevcut delil durumunu göz önüne alarak Sema Barbaros’un tahliyesine karar verdi.

Adliye Önünde Destek Açıklaması: “Tutuklamalar Hukuki Değil, Siyasi”

Duruşma öncesi Emek Partisi ve çeşitli siyasi partiler Çağlayan Adliyesi önünde bir basın açıklaması yaparak desteklerini sundu. EMEP Genel Başkanı Seyit Aslan, tutuklamaların hukuki olmadığını belirterek, “Barış, kardeşlik ve sınıfsız bir düzen için mücadele edenler cezaevlerinde tutuluyor. Bu iktidarın baskı politikaları Türkiye işçi sınıfı ve yoksul halkın mücadelesiyle son bulacak,” şeklinde konuştu.

KESK İstanbul Şubeler Sözcüsü Hüseyin Tosu da, “Bu operasyonların amacı halkı susturmak ve korkuyu yaymak. Ama biz bu korkuya teslim olmayacağız,” ifadelerini kullandı.

Ne Olmuştu?

18 Şubat’ta HDK üyeliği iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında EMEP İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros dahil 8 kişi gözaltına alınarak tutuklanmıştı. İddianamede, HDK ile PKK arasında bağlantı kurulmaya çalışılmış, HDK kongresine katılım suçlama konusu yapılmıştı.

Related Posts

Derin dondurucuda 15 kilo uyuşturucu bulundu

Batman’da, derin dondurucuya gizlenmiş 15 kilo skunk ele geçirildi.

Terör örgütü PKK silah bırakıyor: Gözler Süleymaniye’de…

Terör örgütü PKK’nin kendisini feshettiğini açıklamasının ardından bir grup silah bırakacak. Silah bırakma törenini takip etmek için ulusal ve uluslararası çok sayıda yayın kuruluşu ve gazeteci, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin Süleymaniye kentine bağlı Dukan ilçesinde gelişmeleri takip ediyor.

İmamoğlu’ndan Ümit Özdağ’a teşekkür: Yaşadığım sürece dair hem insani hem hukuki bir duyarlılıkla yanımda oldu

İmamoğlu’ndan Ümit Özdağ’a teşekkür: Yaşadığım sürece dair hem insani hem hukuki bir duyarlılıkla yanımda oldu

Le Pen’in partisinin genel merkezine polis baskını

Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) Partisi Genel Sekreteri Jordan Bardella, mali polisin, parti genel merkezinde arama yaptığını duyurdu.

ABD – Meksika sınırında kaçak silah alarmı

Meksika Savunma Bakanlığı ve Federal Başsavcılık tarafından Kongre’ye sunulan rapora göre, Kasım 2024 ile Mayıs 2025 arasında ABD’den Meksika’ya giren yasa dışı silahların yüzde 43’ü Teksas sınır geçişlerinden yapıldı. Bu dönemde 5 bin 869 ateşli …

Ermenistan yol ayrımında: Paşinyan ile Kilise arasında kriz derinleşiyor

Ermenistan’da Başbakan Nikol Paşinyan ile ülkenin en üst düzey Hristiyan liderleri arasında yaşanan anlaşmazlık derinleşiyor. Paşinyan, Ermeni Apostolik Kilisesi’nin merkezi Eçmiyazin’i “anti-Hristiyan, ahlaksız, ulus ve devlet karşıtı bir grubun …