‘Deri ve doku transferleri yaşam kalitesini artırıyor’

Doku Transferlerinin İyileşme Sürecini Hızlandırıyor

Medipol Acıbadem Bölge Hastanesi’nden Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Burak Özkan, doku naklinin yanıklar, travmalar ve cerrahi sonrası oluşan açıklıkların tedavisinde kullanılan bir yöntem olduğunu belirtti. Doku transferlerinin sadece yara iyileşmesine katkı sağlamakla kalmayıp hastaların yaşam kalitesini de artırdığını vurgulayan Dr. Özkan, ince deri nakilleri ile pansuman süreçlerinin uzayabileceğini ancak mikrocerrahi ile doku transferlerinin adaptasyon süresinin genellikle bir hafta ile on gün arasında değiştiğini söyledi.

Deri Nakilleri Mikrocerrahi Yöntemlerle de Yapılabilir

Deri ve doku bütünlüğünün bozulduğu durumlarda doku transferlerinin uygulandığını açıklayan Doç. Dr. Özkan, yaraların kapatılması için doku transferlerinin yanıklar, travmalar ya da kanser cerrahisi sonrası oluşan açıklıklar gibi durumlarda tercih edildiğini belirtti. Deri nakillerinin mikrocerrahi yöntemlerle de gerçekleştirilebileceğini ifade eden Dr. Özkan, bu yöntemin daha kompleks durumlarda tercih edildiğini ve başarı oranının yüksek olduğunu dile getirdi.

‘İzler İçin Gerekli Kremler Öneriyoruz’

Her ameliyatın ardından izlerin kalabileceğini belirten Dr. Özkan, hastaların iyileşme süreçlerine ve izlerin büyüklüğüne bağlı olarak değişiklik gösterebileceğini söyledi. Özellikle görünür bölgelerdeki izler için hastalara gerekli kremler ve güneş koruma tedbirleri önerildiğini belirten Dr. Özkan, deri bütünlüğünün bozulduğu durumlarda tamamen izsiz bir iyileşmenin mümkün olmadığını ancak her hastanın durumuna göre farklı tedavi yöntemleri uygulandığını aktardı.

(DEMİRÖREN HABER AJANSI)

Related Posts

Yaz aylarında duşta yapılan ölümcül hata!

Yaz aylarında artan sıcaklıklar nedeniyle pek çok kişi serinlemenin yollarını ararken, çareyi soğuk suyla duş almakta buluyor. Ancak uzmanlara göre bu yaygın alışkanlık düşündüğümüz kadar masum değil ve bazı sağlık riskleri barındırıyor.

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Uzmanından yol haritası: Bağımlılık nedir, nasıl mücadele edilir?

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Klima kaynaklı baş ağrılarına dikkat: İşte serinlerken dikkat edilmesi gerekenler

Masum gibi başlıyor, ciddi sorunlara yol açabiliyor: Alerjik rinite dikkat!

Burun tıkanıklığı, öksürük ve kaşıntı gibi basit belirtilerle ortaya çıkan alerjik rinit, tedavi edilmediğinde uyku apnesinden işitme kaybına kadar birçok ciddi sağlık problemine neden olabiliyor.

Çocuğum hangi sporu yapsın? Genetiğin şifresi yol haritasını çiziyor

Yapay zeka destekli genetik testler, sporcuların potansiyelini ortaya koyarak başarıya giden yolu bilimsel verilerle çiziyor. Prof. Dr. Zeynep Ocak, bu testlerin çocukların hangi spor dalında parlayabileceğini, sakatlık risklerini ve en uygun antrenman yöntemlerini belirlemede nasıl bir rehber olduğunu anlattı.

Doktor Anıl Canbaş neden öldü?

Doktor Anıl Canbaş hayatını kaybederken, tıp camiasını da yasa boğuldu. Dr. Anıl Canbaş’ın ölüm nedeni otopsi ile ortaya çıktı.