CHP’li Fethi Gürer uyardı: Çiftçilerin borçları silinmezse bu yıl icralar büyüyecek!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer: Ekonomik Kriz Tarımı da Vurdu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ekonomik krizin tarım sektörünü de derinden etkilediğine dikkat çekerek, “Ekonomik sorunlarla mücadele ederken icra davaları da çiftçilerimizin ve besicilerin zorluğunu gösteriyor. Hayvancılık alanında yeterli destek sağlanmadığı açık. Eğer çiftçilerin borçları ertelenip faizler silinmezse, bu yıl icra dosyalarıyla sıkça karşılaşacağız” dedi.

Gürer, Türkiye’de tarımın sıkıntıda olduğunu belirterek, vatandaşların icra sorunları yaşadığını vurguladı. Milletvekili Gürer’in açıklamalarından bazıları şöyle:

‘Ülkenin Gerçek Sorunlarını Görmeliyiz’

”AKP iktidarı zenginleri daha da zenginleştirirken geniş kesimleri yoksulluğa sürükledi. Vatandaş borçlarını ödeyemeyince ellerindeki her şeye el koyuyorlar. Çiftçilerimizin traktörleri, tarlaları ve hayvanları haczedilmemeli. Bu konuda bir kanun teklifi sunduk. Tarım sektörünü zorlayan iktidar, icraları izlemek yerine çiftçilere destek olmalı, tarafını seçmeli. Tarım stratejik bir alandır çünkü gıda olmadan yaşam mümkün değil. Gıda üretenler korunmalıdır. Kırsal alanlar yanlış tarım politikalarıyla boşalmış durumda. Gençler tarıma ilgi göstermiyor, mevcut olanlar ise yeterince kazanamıyor. İthalat lobisi de işin içinde, yerli üretimi bitiriyor. İktidar sorunları çözmek yerine izlemeyi tercih ediyor.”

İcra dosyasına konu olan 33 Malta melezi anaç keçinin ortalama ağırlığının 54 kg olduğu ve canlı kilogram fiyatının 108,4 TL olduğu belirtiliyor. Toplamda 193,168 TL tutarında bir bedel söz konusu. 30 oğlanın ortalama kilosunun ise 16 kg olduğu ve kilogram başına 181,4 TL değer biçildiği ifade ediliyor. Oğlakların toplam bedeli ise 87,072 TL olarak belirlenmiştir.

Gürer, ”Tarımda icra dosyaları artarken ekonomik sıkıntılarla boğuşan üreticilerimiz çözüm bekliyor. Yem fiyatlarının kontrol altına alınması, üreticilere daha fazla destek verilmesi, borç yapılandırmaları yapılması gerekiyor. İktidar gerçek sorunlarla ilgilenmeli ve çözüm üretmelidir” dedi.

Fotoğraflar:



Related Posts

Bakan Uraloğlu’ndan GSM operatörleriyle toplantı sonrası açıklama: ‘Kapsama problemi yaşamadık’

İstanbul’da meydana gelen depremin ardından Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapılan incelemelere dair açıklamalarda bulundu. Bakan, köprülerde herhangi bir hasar tespit edilmediğini ve baz istasyonlarında kapsama sorunu yaşanmadığını belirtti.

Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan enflasyon ve faizlere ilişkin net mesaj

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, “Sıkı para politikası duruşuna ilişkin kararlılık, iç talebin yavaşlaması, Türk lirasındaki reel değerlenme ve enflasyon beklentilerindeki iyileşme yoluyla dezenflasyon sürecini güçlendiriyor.” dedi.

Reel Kesim Güven Endeksi düştü

Reel Kesim Güven Endeksi, nisanda geçen aya göre 0,9 puan azalarak 103,2 oldu.

Hizmet, perakende ticaret ve inşaata güven azaldı

TÜİK, nisan ayına ilişkin hizmet, perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. Buna göre Güven endeksi, hizmet sektöründe yüzde 4,3 azaldı, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,5 azaldı, inşaat sektöründe yüzde 4,2 azaldı.

TÜİK açıkladı: Seyahat amaçları ve harcamalar değişti!

Yurtiçinde seyahat edenlerin sayısı ve harcama miktarı artış gösterdi. Seyahatlerin çoğu yakınları ziyaret etmek amacıyla yapılırken konaklama tercihlerinde değişiklikler gözlendi.

Amazon Türkiye’de prime abonelik ücretlerine zam yaptı

Dünyanın en büyük teknoloji firmalarından Amazon, Türkiye’de sunduğu Prime abonelik hizmetine yeni bir zam yaptı. Uzun bir süre sabit kalan abonelik ücreti, yapılan son artışla birlikte yüzde 25 oranında yükseldi. Bu güncellemeyle birlikte Amazon Prime’ın aylık ücreti 39 TL’den 49,90 TL’ye çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir