Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisan’da 7,4 Puan Artarak 177,7 Seviyesine Yükseldi

Finansal Hizmetler Güven Endeksi Nisanda 7,4 Puan Artarak 177,7 Seviyesine Yükseldi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), nisanda geçen aya göre 7,4 puan artarak 177,7 seviyesine çıkan Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni açıkladı.

Anket sonuçlarına göre, nisan ayında finans sektöründe faaliyet gösteren 148 kuruluşun yanıtlarının ağırlıklandırılmasıyla elde edilen FHGE, geçen aya göre 7,4 puan yükselerek 177,7 seviyesine ulaştı.

FHGE’yi oluşturan endeksler incelendiğinde, iş durumu, hizmetlere olan talep ve gelecekteki talep beklentileri tüm alt endekslerin artış yönünde etkilediği belirlendi.

İş durumu ve hizmet talebine ilişkin değerlendirmelere göre, son 3 ayda iş durumunda iyileşme ve hizmet talebinde artış olduğu yönünde güçlü beklentilerin olduğu gözlendi.

İstihdamda artış ve karlılıkta olumlu beklentilerin güçlendiği belirlenirken, “Finans ve Sigorta Faaliyetleri” sektöründe güven endekslerindeki değişimlere de dikkat çekildi.

2025 yılı nisan ayında, FHGE’nin sektör bazında değerlendirilmesi sonucunda bazı alt sektörlerde artış ve azalışlar yaşandığı görüldü.

Kaynak: AA / Tunahan Kükürt – Ekonomi

Related Posts

Altında yükseliş sürüyor: Piyasalarda Trump etkisi!

11 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 11 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları…

Emekli Olup Çalışırsam Maaşım Kesilir Mi?

Merhaba Kıymetli okuyucularım, sizlerde soru ve görüşlerinizi [email protected] e-posta adresime iletebilirsiniz. Türkiye’de emekli olmak mesele, ama olduktan sonra da geçinebilmek başlı başına başka bir mücadele. Birçoğumuz yıllarca çalışıp …

Sanayi üretim endeksi mayısta arttı

Sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 3,1, yıllık bazda yüzde 4,9 artış gösterdi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.

Borsa güne nasıl başladı? (9 Temmuz 2025)

Dün satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,08 değer kaybederek 9.998,20 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,29 puan ve yüzde 0,10 artışla 10.008,49 puana çıktı. Bankacılık …