MÜSİAD Bursa’da ekonominin nabzı tutuldu







MÜSİAD Bursa Şube Toplantısında Ekonomi Değerlendirildi


BURSA (İGFA) – MÜSİAD Bursa Şube Toplantısında Ekonomik Durum Ele Alındı

Ekonomideki son gelişmeler ve küresel riskler, MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak’ın liderliğindeki toplantıda detaylı bir şekilde ele alındı. MÜSİAD Bursa üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Toplantıda konuşan Başkan Şenocak, Türkiye’nin ekonomik zorlukları aşarak yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak “Ülke ekonomisi, sınavları geçerek istikrarlı bir döneme girdi.” dedi.

Enflasyonun %38’e kadar gerilemesinin kalıcı bir iyileşmeyi işaret ettiğini belirten Şenocak, özellikle otomotiv, tekstil ve savunma sanayindeki ihracatın güçlenmesinin küresel rekabetçiliği artırdığını dile getirdi.

Şenocak, döviz kurlarındaki dalgalanmaların zamanında ve kararlı müdahalelerle kontrol altına alınmasının ekonominin gücünü ve direncini gösterdiğini ifade etti.

“Dış Ticaret Politikalarımızı Gözden Geçirmeliyiz”

Küresel ticaretteki belirsizliklere değinen Şenocak, özellikle ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük vergileri politikasının dünya ekonomisinde risk oluşturabileceğine işaret ederek “ABD’nin korumacı ticaret politikaları küresel ekonomik dengeleri tehdit ediyor.” dedi.

Çin’in ABD pazarına giremeyen ürünleri agresif fiyat politikalarıyla diğer pazarlara yönlendirebileceğini söyleyen Şenocak, dış ticaret stratejilerinin gözden geçirilmesi gerektiğini ve üretim kalitesinin artırılması gerektiğini vurguladı.

Türkiye Dengeli Bir Yaklaşım İzledi

Ekonomist Hikmet Baydar, ABD’nin gümrük vergisi kararlarının dünya genelindeki ticari gerginliği artırdığını belirterek, Türkiye’nin diplomatik ve dengeli bir yaklaşım sergilediğini söyledi.

Baydar, ticaretin sadece fiyatla belirlenmediğine dikkat çekerek, devlet başkanlarının ihracata siyasi onay vermesinin önemli olduğunu ifade etti.

“MÜSİAD İle Güçlü İşbirliği Yapın”

İhracatçılara yönelik önemli tavsiyelerde bulunan Baydar, ülkelere sadece ürünle değil, sivil toplum örgütleri üzerinden de girilmesi gerektiğini belirterek, MÜSİAD gibi güçlü iş insanları dernekleriyle hareket etmenin avantajlarına değindi.

Etkinlik, Hikmet Baydar’ın sunumunun ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümü ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.



Related Posts

‘Krediyi Ziraat’ten değil Ziraat Katılım’dan aldım’

Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, şirketine 265 milyon lira kredi aldığını doğruladı. “Ancak yöneticisi olduğum Ziraat’tan değil, Ziraat Katılım’dan aldım. Raporda ‘sehven’ yazılmış” dedi.

Altında yükseliş sürüyor: Piyasalarda Trump etkisi!

11 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları belli oldu. Yurttaşlar altının ne kadar olduğunu merak etti. Peki, gram, çeyrek, Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu? İşte 11 Temmuz 2025 Cuma altın fiyatları…

Emekli Olup Çalışırsam Maaşım Kesilir Mi?

Merhaba Kıymetli okuyucularım, sizlerde soru ve görüşlerinizi [email protected] e-posta adresime iletebilirsiniz. Türkiye’de emekli olmak mesele, ama olduktan sonra da geçinebilmek başlı başına başka bir mücadele. Birçoğumuz yıllarca çalışıp …

Sanayi üretim endeksi mayısta arttı

Sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 3,1, yıllık bazda yüzde 4,9 artış gösterdi.

Tavuk burger fiyatları 9 yılda katlandı: Asgari ücret artışa yetişemedi

Ünlü restoran zincirinin tavuk burger menüsü dikkat çeken fiyat değişimiyle gündeme geldi. Asgari ücret karşısındaki alım gücündeki düşüş ise çarpıcı boyutlara ulaştı.

Zorunlu eğitimde sermaye gölgesi: Üretimde Çin modeli, Afrika modeline evriliyor!

Zorunlu eğitim sisteminde yapılması planlanan değişiklikler, sermaye çevrelerinin talepleriyle yeniden gündeme geldi. Bakanlığın tartışmaya açtığı modeller, çocuk emeğinin sistematik hale getirilmesi eleştirilerine yol açtı. Eğitimciler ve kamuoyu bu sürecin toplumsal sonuçlarına dikkat çekiyor.